اسکوترهای برقی دستهای از وسایل تفریحی هستند که میتوانند بهعنوان یک وسیلهی نقلیه روزمره استفاده شوند، برای مسابقات اسکوتر سواری به کار روند و یا تنها برای تفریح ساعاتی از روز از آن استفاده کنید. بااینحال خرید یک اسکوتر برقی همیشه کار آسانی نیست. ممکن است شما به چندین مدل برخورد کنید که هر یک ادعا دارند از دیگری بهتر هستند. با این نکته باید بررسی کنید که پیش از یک خرید باید به چه نکاتی توجه کنید. در این مقاله به بررسی برخی از مهمترین ویژگیهای کلیدی که یک اسکوتر برقی باید داشته باشد، میپردازیم و نکاتی برای راهنمای خرید اسکوتر برقی برای شما مطرح میکنیم. با ما همراه باشید تا آگاهی بیشتری در این زمینه کسب کینم.
اگر به دنبال خرید کوادکوپتر دوربین دار یا خرید کوادکوپتر حرفه ای هستید می توانید برای خرید کوادکوپتر کنترلی مورد علاقه خود از محصولات سایت ما دیدن فرمایید.
فهرست مطالب
با این مقدار بودجه چه اسکوتری برقی میتوانم تهیه کنم؟
اگر بیشترین تمرکز خود را بر روی این مسئله گذاشتهاید که کمترین مقدار از بودجه را برای اسکوتر برقی خود در نظر بگیرید، باید بدانید که دستهبندیهای مختلفی از اسکوتر برقی وجود دارد که میتوانید بسته به بودجهی خود یکی از آنها را تهیه کنید.
اسکوترهای برقی به دودستهی کلی ارزانقیمت و گرانقیمت تقسیم میشوند. ارزان قیمتها کمتر 6 میلیون تومان قیمت دارند و دستهی دوم از این مقادیر بیشتر هستند.
اسکوترهای برقی ارزانقیمت، باوجود صرفهی اقتصادی که دارند، ویژگیهایی هم دارند که سبب معیوب بودن آنها میشود. این دسته را تنها برای کارهای سرگرمی و تفریحی باید استفاده کنید و موتورهای آن توان بالایی از خود نشان نمیدهند. ترمزهای آن ضعیفتر ازا انواع دیگر هستند و باتریهای اسکوتر ظرفیت پایینی دارند. بااینحال، تعدادی اسکوتر برقی عالی و بسیار کاربردی در این دسته وجود دارد. اگر با بودجه شما مطابقت دارد ارزش نگاهی به آنها را دارند.
راهنمای خرید اسکوتر برقی ارزان قیمت

این اسکوترها برای پیمودن مسافتهای کوتاهتر مناسبترند. اگر برای کارهای روزانه از آنها استفاده کنید به شرایط که کمی هزینهی بیشتر بپردازید، گزینههای خوبی هستند. انتظار میرود تعمیرات گاهبهگاه را در طول عمر چندساله اسکوتر وجود داشته باشد. اسکوترهای برقی ارزانقیمت زمانی بهترین هستند که رفتوآمد شما دارای سطوح نسبتاً صاف باشد و تپههای شیب زیادی نداشته باشد. آنها بهقدری سبک هستند که میتوانید هرچند وقت یکبار آنها را تا کنید و از پلهها بالا ببرید.
راهنمای خرید اسکوتر برقی های گران قیمت
اسکوترهایی که در کلاس گرانقیمت قرار میگیرند، معمولاً سیستم تعلیق، موتورهای بزرگتر، باتریهای بزرگتر و ترمزهای بهتری را نسبت به مدلهای ارزانقیمتتر دارند. باتوجهبه این ارتقاء، سواری راحتتر، ایمنتر و برد بهتری خواهد داشت. یکی از معایبی که برای آنها میتوان نام برد، وزن بیشتر آنها نسبت به انواع ارزانقیمتتر است؛ بنابراین بهتر است که پیش از خرید باتوجهبه بودجهی خود هم نوع اسکوتر برقی ارزانقیمت و هم گرانقیمت را در نظر بگیرید و یکی را انتخاب کنید.
راهنمای خرید برد و دامنه اسکوتر برقی
اگر در مورد برد اسکوتر برقی آشنایی ندارید، باید بگوییم این برد متفاوت از برد ریموت کنترلهایی است که برای وسایل کنترل از راه دور به کار میرود. در اینجا منظور از برد این است که اگر یک باتری کامل شارژ شده اسکوتر را داشته باشیم و با آن شروع به استفاده از اسکوتر برقی کینم، چه مسافتی را میت وانیم قبل از خاموش شدن اسکوتر و تمام شدن باتری، طی کنیم.
برد اسکوتر برقی شما به عوامل مختلفی ازجمله قدرت موتور، وزن سوار، وزن اسکوتر، آبوهوا، حالت و سرعت متوسط بستگی دارد. هر چه قدرت موتور بیشتر باشد، سرعت حرکت بیشتر و مسافت طی شده یا همان برد افزایش پیدا میکند؛ اما وزن اسکوتر سوار دیگر عامل تعیینکننده در برد است. هر چه وزن بیشتر باشد، بازدهی موتور و باتریها کاهش مییابد و بهتبع آن، برد اسکوتر کاهش مییابد. آبوهوای طوفانی برد اسکوتر را تحت تأثیر قرار میدهد. از طرفی هم اگر با یک سرعت آهسته و یکنواخت حرکت کنیم، باتری دیرتر خالی میشود و برد بیشتر از زمانی است که شما با سرعتهای بالا در حال اسکوتر سواری هستید.
راهنمای خرید اسکوتر برقی از نظر تحمل وزن

اگر بهطور مکرر لازم است اسکوتر برقی خود را جمع کنید و آن را از پلههای ساختمان یا راهروهای طولانی حمل کنید، وزن آن معیار مناسبی برای خرید اسکوتر برقی است. یک قانون کلی در مورد وزن اسکوترها وجود دارد که به این صورت است. اگر برد اسکوتر شما چیزی بیشتر از 24 کیلومتر است، معمولاً وزن آن باید بیشتر از 11 کیلوگرم هم باشد. اسکوترهای سنگینوزنتر تا 14 کیلوگرم هم وجود دارد که حمل آنها برای مدت طولانی کاری خستهکننده است.
برخی اسکوترها قابلیت تا شدن دارند که باعث میشود حملونقل آنها راحتتر باشد. بااینحال، اسکوترها همچنان باید از پلهها بالابرده شوند یا در هنگام حملونقل بهوسیله نقلیه بلند شوند. تا شدن اسکوتر نیم تواند تأثیری در وزن تمامشدهی آن داشته باشد. به همین دلیل توجه کنید که در هنگام خرید وزن اسکوتر را نیز در نظر داشته باشید.
یک ایدهی جالب در هنگام تصمیمگیری برای وزن اسکوتر برقی
در مورد رفتوآمد خود فکر کنید و این سؤالات را از خود بپرسید:
- آیا لازم است از پلهها بالا بروید؟
- آیا مقصد شما آسانسور دارد؟
- آیا اجازه و فضایی برای نگهداری اسکوتر خود در داخل (عمدتاً در محل کار) دارید؟
- آیا هنگام دید نامناسب و/یا آبوهوای نامناسب حملونقل جایگزین دارید؟
- آیا میتوانید اسکوتر را در صندوقعقب ببرید؟
برخی شرایط، مانند هوای بارانی، ممکن است شما را مجبور به استفاده از وسایل حملونقل عمومی یا سفری مشترک به خانه کند. اکثر رانندگان به شما اجازه میدهند اسکوتر خود را در صندوقعقب قرار دهید، اما همچنان باید بتوانید خودتان آن را در خودرو جا دهید.
رنج سرعتی اسکوتر برقی
اگر سرعت اسکوتر برقی برای شما مهم است، باید در هنگام خرید به آن توجه کنید. البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که سرعتهای بیشتر اسکوتر برقی نیازمند آن است که شما از تجهیزات ایمنی بهطور کامل استفاده کنید تا در صورت رخداد یک حادثه، آسیبی به شما وارد نشود. برخی اسکوترها میتواند سرعتهای حتی 80 کیلومتر در ساعت را هم برای شما به ارمغان بیاورند؛ اما همیشه محدودیتهایی برای استفاده از اسکوتر برقی با سرعتبالا وجود دارد. معمولاً در محدودههای شهری نمیتوان از اسکوتر برقی با سرعت بیشتر از 24 کیلومتر در ساعت استفاده کنید.
آیا شما یک فرد با وزن بالا هستید؟

هر اسکوتری محدودیتی ازلحاظ حمل بار و یا همان وزن دارد. اگر وزن اسکوتر سوار از این حد تجاوز کند، باعث آسیب به بخشهای اصلی موتورهای اسکوتر میشود. بهعنوان یک تعریف، حداکثر بار اسکوتر، آستانهی از وزن است که اسکوتر میتواند تحمل کند. برای اکثر اسکوترها، این محدودیت از 100 کیلوگرم تا 120 کیلوگرم متغیر است. اگر بیشتر از این وزن دارید، باید مطمئن شوید که به دنبال اسکوترهایی هستید که میتوانند وزن شما را تحمل کنند. به دلایل ایمنی، نباید از حد وزن تعیینشده توسط سازنده تجاوز کنید.
به این نکته دقت کنید که اگر اسکوتر برای وزن شما هم برچسب زدهشده باشد، نباید به اینچشم به آن نگاه کنید که باید سرعتی بهاندازه زمانی که یک فرد سبکوزن بر روی آن قرارگرفته است، داشته باشد. در مقایسه باید اسکوتر سوار کموزنتر، شما برد کمتر و سرعت کندتری را تجربه خواهید کرد. از طرفی هم در نظر بگیرید که آیا کولهپشتی یا هر چیز دیگری را حمل میکنید که به وزن کلی اسکوتر میافزاید. برای سواران نزدیک به 100 کیلوگرم یا بالاتر، باید روی اسکوترهای برقی با حداقل توان موتور 500 وات تمرکز کنید.
قدرت موتور در هنگام خرید اسکوتر برقی مهم است
رتبهبندی که برای اسکوترهای برقی ازنظر توان موتور ارائه میشود، برحسب وات است. موتورهای قدرتمندتر معمولاً از 200 وات شروع و تا 6000 وات و حتی بیشتر هم ادامه دارند.
تمامی اسکوترها حداقل دارای یک موتور هستند. این در حالی است که انواع پیشرفتهتر میتوانند 2 و یا بیشتر هم موتور داشته باشند. اگر شما یک فرد بزرگسال با وزن بالاتر هستند، باید از اسکوترهای برقی با توان بیشتر از 250 وات موتور استفاده کنید.
این مقدار توان، برای سطوح صاف و تپههای بسیار کوچک کافی خواهد بود. اگر در منطقهای با تپههای تندتر زندگی میکنید، به فکر گرفتن اسکوترهایی با توانهای بین 350 یا 500 وات باشید. حتی با 500 وات، اسکوتر شما در تپههای با اندازه متوسط کند میشود. موتورهای بزرگتر نهتنها به بالا رفتن در شیبها و تپهها کمک میکنند، بلکه شما را سریعتر به حداکثر سرعت میرسانند.
نوع سیستم تعلیق اسکوتر برقی
سیستم تعلیق، مشابه سیستم تعلیق خودرو، دستاندازها و فرورفتگیهای جاده را صاف میکند و کیفیت سواری را بهبود میبخشد. بدون آن و بهخصوص اگر تایرهای جامد (بدون هوا) داشته باشید، هر ضربهای را که از آن عبور میکنید احساس خواهید کرد. اگر رفتوآمدتان طولانیتر است یا زمینهای ناهمواری برای عبور دارید، بهشدت تعلیق لاستیکی را در نظر بگیرید. اسکوترهایی با بهترین سیستم تعلیق دارای ترکیبی از فنر و پیستون هستند.
سیستم تعلیق را میتوان به چرخهای جلو، عقب یا هر دو وصل کرد. بسیاری از اسکوترهای برقی فاقد سیستم تعلیق هستند، درحالیکه اسکوترهای با عملکرد بالا دارای سیستم تعلیق فنری هستند. سیستم تعلیق و نبود آن در اسکوتر به معنای قیمت کمتر آن است. بااینحال باید منتظر باشید که تمام ریزودرشتیهای جاده را حس کنید.
ترمز اسکوتر برقی به چه صورت است؟

یک سیستم ترمز باکیفیت برای ایمن ماندن و کنترل در هنگام سواری یک اسکوتر برقی ضروری است؛ مانند ترمزهایی که روی ماشین یا دوچرخهسوار میشوند، ترمزها باعث کاهش سرعت اسکوتر برقی میشوند. ترمزهای اسکوتر برقی را میتوان به دودسته مکانیکی و الکترونیکی تقسیم کرد.
- سیستمهای ترمز مکانیکی آنهایی هستند که به مکانیزم فیزیکی برای کاهش سرعت اسکوتر متکی هستند و شامل ترمزهای پایی، درام و دیسکی میشوند. مسافت توقف معمولی 24 کیلومتر در ساعت برای سیستمهای مکانیکی 6 متر است که بهترین حالت آن کمتر از 3 متر است.
- ترمزهای پایی که با فشار دادن پای شما به سمت پایین روی گلگیر عقب فعال میشوند، باعث ساییده شدن آن به لاستیک عقب و کاهش سرعت آن میشوند. این نوع ترمز قدرت توقف دارد اما بهاندازه ترمزهای درام یا دیسکی مؤثر نیست.
- ترمزهای درام در داخل توپی چرخ محصورشدهاند، بهطورکلی نسبت به سایر انواع ترمز نگهداری کمتری دارند و در شرایط مرطوب عملکرد ثابتی دارند.
- ترمزهای دیسکی بیشترین قدرت توقف را دارند و سبکتر از ترمزهای درام هستند.
- سیستمهای ترمز الکترونیکی متکی به استفاده از خود موتور برای ترمز هستند و شامل سیستمهای ترمز کاملاً الکتریکی و احیاکننده هستند. ترمزهای برقی و احیاکننده ضعیفترین هستند.
کدام سیستم ترمز بهتر است؟
سیستمهای ترمز مکانیکی ترمز بسیار قویتری نسبت به سیستمهای الکترونیکی ارائه میدهند. بااینحال، سیستمهای الکترونیکی از عدم نیاز به هیچگونه تنظیمات یا نگهداری دورهای سود میبرند. بسیاری از اسکوترها ترکیبی از هر دو سیستم ترمز الکترونیکی و مکانیکی خواهند داشت. به دلایل ایمنی، اسکوترهایی را توصیه میکنیم که حداقل دو سیستم ترمز در صورت خرابی یکی داشته باشند.
چرخ و لاستیکهای اسکوتر برقی

لاستیکها در دو نوع هستند: لاستیکهای جامد (بدون هوا) و لاستیکهای بادی (پر از هوا).
در لاستیکهای جامد، داخل چرخها توسط موادی مانند پلیمر و … پر میشود. مزیتی که دارند این است که نیازی به تعمیر و نگهداری آنچنانی ندارد. هنگام سوارشدن بر روی لاستیکهای جامد، احتمال بیشتری وجود دارد که هر ضربهای را احساس کنید و حتی روی خطوط رنگ در جاده تصادف کنید.
همیشه تایرهای بادی را توصیه میکنیم زیرا کیفیت سواری بهتری (با یا بدون تعلیق) دارند و لاستیک انعطافپذیر آنها در شرایط نامناسب جاده عملکرد بسیار بهتری دارد. برخی از لاستیکهای پر از هوا دارای لولههای داخلی هستند که در صورت آسیبدیدگی قابل تعویض هستند. سایر لاستیکهای پر از هوا بدون تیوب هستند.
نقطهضعف تایرهای بادی این است که نسبت به انواع بدون هوا نیاز به نگهداری بیشتری دارند. لاستیکهای بادی مستعد سوراخ شدن هستند و در صورت فشار کم باید با هوا پر شوند.